Avagy nincs lagzi barack nélkül

Az aprólékos, kitartó munka meghozza az eredményt, mert végezetül egy nagyon finom sütit kapunk, ami vizuális élményt nyújt, s már-már sajnáljuk megenni.


Hozzávalók:

30 dkg cukor

20 dkg zsír

2 tojássárgája

1 kávéskanál szódabikarbóna

2 dl tej

2 evőkanál liszt

1 őszibarack eszencia.

Ezt robotgéppel kikeverem, majd 70 dkg lisztet adok hozzá. Ezt kézzel összedolgozom, majd ½ órát pihenni hagyjuk (betesszük a hűtőbe). Egy adagból kb. 100 fél, vagyis kb. 50 db őszibarack lesz. :)

Igen, a tészta pihentetése után egyenletes kis golyókat gyúrunk, majd előmelegített sütőbe kb.180 fokon sütjük addig, amíg egy kis színe lesz. (kb. 10-15 percig, sütőtől függ...)

Hozzávalók a töltelékhez:


A kivájt közepet összemorzsoljuk,

10 dkg vajat,

10 dkg cukrot,

 2 dkg kakaót (ebből mi többet szoktunk tenni),

2 dl tejet,

1 dl rumot összekeverünk.

Ezt összedolgozzuk, a kivájt közepeket megtöltjük vele, pároztatjuk, majd vérnarancs eszenciával kis "orcát"rajzolunk neki, majd porcukrozzuk. Jó étvágyat!

Kreatív munktársak: Gombás Viktória, Gombás Andrea

Csatlakozzon hozzánk a Vilagszep.hu Facebook oldalán! Plusz videók, információk, fontos tippek, kisfilmek és érdekességek várják az olvasókat, amelyek csak itt találhatóak meg: Vilagszep.hu Facebook oldala