Avagy nincs lagzi barack nélkül
Az aprólékos, kitartó munka meghozza az eredményt, mert végezetül egy nagyon finom sütit kapunk, ami vizuális élményt nyújt, s már-már sajnáljuk megenni.
Hozzávalók:
30 dkg cukor
20 dkg zsír
2 tojássárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 dl tej
2 evőkanál liszt
1 őszibarack eszencia.
Ezt robotgéppel kikeverem, majd 70 dkg lisztet adok hozzá. Ezt kézzel összedolgozom, majd ½ órát pihenni hagyjuk (betesszük a hűtőbe). Egy adagból kb. 100 fél, vagyis kb. 50 db őszibarack lesz. :)
Igen, a tészta pihentetése után egyenletes kis golyókat gyúrunk, majd előmelegített sütőbe kb.180 fokon sütjük addig, amíg egy kis színe lesz. (kb. 10-15 percig, sütőtől függ...)
Hozzávalók a töltelékhez:
A kivájt közepet összemorzsoljuk,
10 dkg vajat,
10 dkg cukrot,
2 dkg kakaót (ebből mi többet szoktunk tenni),
2 dl tejet,
1 dl rumot összekeverünk.
Ezt összedolgozzuk, a kivájt közepeket megtöltjük vele, pároztatjuk, majd vérnarancs eszenciával kis "orcát"rajzolunk neki, majd porcukrozzuk. Jó étvágyat!
Kreatív munktársak: Gombás Viktória, Gombás Andrea
Csatlakozzon hozzánk a Vilagszep.hu Facebook oldalán! Plusz videók, információk, fontos tippek, kisfilmek és érdekességek várják az olvasókat, amelyek csak itt találhatóak meg: Vilagszep.hu Facebook oldala
Utolsó kommentek