A II. világháború után emigrációba kényszerülő Horthy Miklós 1948-ban kérte letelepedését Bajorországtól, Svájctól és az Egyesült Államoktól, de érthető okok miatt mindenhol zárt ajtókra talált.

Így maradt Portugália, ahol 1949-ben a fasiszta diktátor Salazar örömmel, tárt karokkal fogadta.

Lakóhelye - egészen 1957-ben bekövetkezett haláláig – a csodás tengerparti üdülőhely Estoril lett, a festői, Lisszabon melletti kisváros. A képen látható villában lakott feleségével, amely az ablakok díszítésé alapján is látható, hogy jelenleg óvodaként működik.

Tudta, hogy António de Oliveira Salazar 1932-től egészen 1968-ig Portugália diktátora volt? Estado Novo néven illetik az általa létrehozott autoriter (tekintélyelvű) diktatúrát, amely párhuzamosan a német, olasz és spanyol hasonló rendszerekkel egy időben alakult ki.  A két világháború között jött létre és a következő 50 évben meghatározta Portugália államberendezkedését.

Csatlakozzon hozzánk a Vilagszep.hu Facebook oldalán! Plusz videók, információk, fontos tippek, kisfilmek és érdekességek várják az olvasókat, amelyek csak itt találhatóak meg: Vilagszep.hu Facebook oldala