Avagy a  lisszaboni kis sárga őrület

Van mit tanulnunk a lisszaboniaktól. Hiszen ami az egyik főváros jelképe, az a másikban a jellegtelenségbe süpped. Szálljunk fel most a lisszaboni 28-as villamosra és nézzük meg mi tette naggyá a portugálok kis sárgavillamosát!

Zötykölődjünk együtt ezen a hangulatos és cseppet sem izgalommentes úton. Könnyen meg lehet állapítani, hogy rajtunk kívül ki még a turista és nemcsak a nyakban lógó fényképezőgépből! Hiszen utunk során, minden egyes szűk utcácskában, ahol a kocsiktól már-már mérhetetlen távolságra haladunk el vagy utolsó pillanatban ugrik el az útból egy vakmerő járókelő, az utasokból elfojtott sziszegések tör elő. A helyiek pedig nagy nyugalommal nyugtázzák ezt a mindennapi rutint.

A 140 éves, dombról le és dombra fel száguldó, kanyargó villamosról  - portugál neve: electricos - beköszönhetünk egy-egy lakásba vagy könnyedén megérinthetjük a házak falait, mert az ablakok nyitottak. Ezt az élményt, a maga 30 megállójával mindössze 1,5 euróból magunkénak tudhatjuk. Csodás az útvonal, hiszen Lisszabon legszebb részei – például a Sao Jorge vár, a gyönyörű panorámát adó Miradouro das Portas do Sol - mellett halad el.

Így kanyarog a kis sárga 28-as lisszaboni villamos: itt.

Csatlakozzon hozzánk a Vilagszep.hu Facebook oldalán! Plusz videók, információk, fontos tippek, kisfilmek és érdekességek várják az olvasókat, amelyek csak itt találhatóak meg: Vilagszep.hu Facebook  oldala