Helyszín: Portugália - Fátima

Meghökkentő látványt nyújt a sok térden csúszó zarándok látványa Fátima városában. De miért teszik mindezt?

A legenda szerint - melyet a római katolikus egyház tényként kezel – 1917-ben három pásztorgyermeknek (Jacinta, Lucia, Francisco) megnyilvánult Szűz Mária jelenések kíséretében és három jóslatot tett közzé.

A jóslatokat nem túl konkrétak és leegyszerűsítve így hangzanak:

1. Nemsokára véget ér az I. világháború.

2. Hamarosan újabb világégés várható (lásd 2. világháború).

3. A pápa ellen egyszer merényletet fognak elkövetni és lesznek még háborúk a Föld történetében.

A hely, ahol a csodásnak ítélt események bekövetkeztek, ma nagyszabású zarándokhellyé vált, ahová több százezer ember látogat el évente. Mára már nyoma sincs a békés olajfaligetnek, helyén óriási tér és impozáns székesegyház áll. A zarándokok az olajfa utolsó darabját is hazavitték otthonaikba, de az egyház gyakorlatias módon egy emléképületet állított a helyére, ahová a zarándokok megérkezhetnek.

De hogyan? Egy több száz méter hosszú márványúton járulhatnak a tett színhelyére, de ezt az utat térdelve kell megtenniük!

Ez roppant nehéz feladat, tekintve, hogy az emberi térd nem erre lett kitalálva. Láttunk sírva, önkívületben, jajgatva, el-elájulva csúszó hívőket is. A profibb zarándokok már eleve a térdükre kötözött, házilag késztett, párnára emlékeztető „térdvédőkkel” érkeznek, így csökkentve a kellemetlenségeket.

Csak remélni tudjuk, hogy megérte számukra ez az áldozat.

Tudta, hogy: Portugália közel akkor a területen fekszik, mint Magyarország és 1910-ig királyság volt az államformája?

 

 

Csatlakozz hozzánk a Vilagszep.hu Facebook oldalán, hiszen sok plusz információ, fontos tipp és érdekesség vár rád – Vilagszep.hu Facebook oldala