Íme, az amerikaiak egyik nagy találmánya, amit kezdő és tehetségükben bizakodó háziasszonyok is bátran bevállalhatnak. Az édesszájúak alap sütije, ami a luxust kínálja, és érdemes is vele számolni.

Egyesült Államokbeli mértékkel mérve régi desszertnek számít, ugyanis az első írásos emlék 1897-ból való. A sütemény nevének kutatásakor nem kell túl mélyre ásnunk, hiszen ’a szín adta név’ tipikus példáját láthatjuk.

A legendárium szerint a brownie születése egy véletlen következménye: a könnyelmű szakács kihagyta a sütőport a masszából és máris kész volt a világraszóló újdonság.

Hozzávalók:

9 evőkanál liszt

8 evőkanál cukor

4,5 evőkanál kakaó

2 tojás

6 evőkanál olaj

7 evőkanál tej

Elkészítése: A lisztet, kakaót, cukrot keverjük össze, majd adjuk hozzá a tejet, olajat és a tojásokat. Készítsünk egységes masszát és tegyük a sütőpapírral kibélelt tepsinkbe. Majd 180 fokon süssük készre 10 perc alatt.

Tipp: kis tepsi is elég

Tudta, hogy Katharine Hepburn (1907-2003) – a legtöbbször Oscar-díjra jelölt és kitüntetett színésznő - kedvenc édessége is a brownie volt?

Csatlakozzon hozzánk a Vilagszep.hu Facebook oldalán! Plusz videók, információk, fontos tippek, kisfilmek és érdekességek várják az olvasókat, amelyek csak itt találhatóak meg: Vilagszep.hu Facebook oldala