Óriási ellentmondás feszül a csodálatos helyszín és a hely szelleme között. A táj festői szépsége magával ragadó, a tisztaság és szépség illúziója kézzel fogható. A felhők felett, szinte a mennyben érezhetjük magunkat. De sokáig nem tudjuk függetleníteni magunkat a valóságtól, a révedezésből a szomorú valóság ébreszt bennünket: az egykori Pokol "Főhadiszálláson" vagyunk.

Ez az a hely, ahol Hitler és hű szolgái - mai ésszel felfoghatatlan módon – oly sok gonosz emberiség elleni bűnt eszeltek ki és végrehajtására parancsot is adtak. Itt döbben rá az ember, hogy sajnos rejtezik bennünk egy manipulálható sötét oldal is, amit az irigység, kicsinyesség, bűnbakkeresés, tudatlanság, előítélet táplál.

Tudta, hogy a Sasfészek a németországi Berchtesgadeni-Alpokban (Bajorország) található 1834 méter magasan, közel az osztrák határhoz?

Csakis menetrendszerűen közlekedő buszokkal vagy gyalogosan lehet feljutni az alagút bejáratáig. Innen óriási lift szállítják a turistákat még 124 métert megtéve a végső állomásig. Felérve a csúcsra értjük a helyszínválasztást, mert csodálatos kilátás tárul elénk.

Hitlert 50. születésnapjára kapta ezt az objektumot Bormanntól. A helyszínválasztás nem a véletlen műve volt, hisz menekülés esetén közel volt Ausztria, Olaszország és Magyarország is.

Csatlakozz hozzánk a Vilagszep.hu Facebook oldalán, hiszen sok plusz információ, fontos tipp és érdekesség vár rád – Vilagszep.hu Facebook oldala