Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az Atlanti-óceán csapdája

A különleges hangulatú városok mellett csodaszép, változatos tengerpart és hívogató nagy kékség várja a Portugáliába látogatókat.  Az óceán minden turistát megbabonáz és ösztönösen indulnak is egy kellemes úszás reményében a víz felé.

Ekkor éri az első meglepetés őket, s rögtön tudatosul is bennük, hogy ebből csak megmártózás lesz! Hiszen az Atlanti-óceán hideg és egy két északi nép képviselőitől eltekintve nincs senki sem a vízben.

A portugálok épp ezért tökélyre fejlesztették a parton állás, bungalókban fekvés, napozás művészetét és egy-egy mosollyal veszik tudomásul, ha egy túl bátor turista betéved, hangos sziszegések kíséretében a nyár végére is csak 18-20 fokra melegedő vízbe.

Igazi békebeli, Agatha Christie filmekre emlékeztető kis fedett napozók sorakoznak egymás mellett, mértani pontossággal elhelyezve, árnyékot kínálva a kevésbé bátor tengerparti versenyzőknek. Beszéljenek most azonban a képek!

Csatlakozzon hozzánk a Vilagszep.hu Facebook oldalán! Plusz videók, információk, fontos tippek, kisfilmek és érdekességek várják az olvasókat, amelyek csak itt találhatóak meg: Vilagszep.hu Facebook oldala

0 Tovább

Tengerparti kaland - Portugália ránk vár!

Hangulatjavító képek esős időre: repüljünk a nyáridéző képek láttán Portugáliába!

Látkép: Nazaré tengerpartja. Békebeli a hangulat, csodás tengerpart, kristálytiszta víz.

Portugália a szörfösök Mekkája is. Ezen a partszakaszon akkora a szél ereje, hogy nehéz megtartani saját egyensúlyunkat.

Tudta, hogy a portugálok tengerparti programja abból áll, hogy hangulatos kis szövetbungalókban beszélgetnek a homokos parton és csak bokáig gázolnak bele a vízbe? Ennek oka az, hogy az Atlanti-óceán még nyár közepén is hideg. Maximum a skandináv viszonyokhoz szokott turisták úsznak az óceánban, a portugálok csodálkozó tekintetétől kísérve.

Csatlakozzon hozzánk a Vilagszep.hu Facebook oldalán! Plusz videók, információk, fontos tippek, kisfilmek és érdekességek várják az olvasókat, amelyek csak itt találhatóak meg – Vilagszep.hu Facebook oldala

 

0 Tovább

Világszép

blogavatar

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai furcsaságok. Elfeledett történetek, történelmi titkok, pletykák. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek