Tuti ajándék: kincsesláda szülinapra

Válasszunk tetszés szerint szalvétát, a mesefigurás biztos osztatlan sikert arat majd. Ha a szalvétát nem egyben használjuk fel, akkor vágjuk körbe a mintánkat. A figura szélére hagyjunk rá egy kicsit, nem kell közvetlenül körbevágni a mintát. Háromrétegű szalvéta esetén csak az utolsó réteget távolítsuk el, óvatosan dolgozzunk vele, el ne szakadjon.

Ha kivágtuk vagy a dobozhoz illesztettük szalvétánkat decoupage ragasztólakk használatával ragasszuk fel a mintát. A kincses ládikát kenjük be a kívánt helyen a ragasztónkkal (ne a minta hátoldalát). A ráillesztés után óvatosan húzzuk át az ecsetet a mintán, hogy szépen rásimulhasson. A ragasztó hatására a minta tejfehér lesz, de száradás után átlátszóvá válik.

Majd a ragasztás után fessük be a dobozt tetszőleges színre. Mi most a kéket választottunk, mégis csak a tenger színe illik a kalózos témához.

Tipp: ugyanezzel a technikával bevirágozhatjuk natúr fa óránkat is!

Kreatív munkatársak: Gombás Andrea és Gombás Viktória

Csatlakozzon hozzánk a Vilagszep.hu Facebook oldalán! Plusz videók, információk, fontos tippek, kisfilmek és érdekességek várják az olvasókat, amelyek csak itt találhatóak meg: Vilagszep.hu Facebook oldala