Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Amiért a gyermekek megőrülnek!

Tuti ajándék: kincsesláda szülinapra

Válasszunk tetszés szerint szalvétát, a mesefigurás biztos osztatlan sikert arat majd. Ha a szalvétát nem egyben használjuk fel, akkor vágjuk körbe a mintánkat. A figura szélére hagyjunk rá egy kicsit, nem kell közvetlenül körbevágni a mintát. Háromrétegű szalvéta esetén csak az utolsó réteget távolítsuk el, óvatosan dolgozzunk vele, el ne szakadjon.

Ha kivágtuk vagy a dobozhoz illesztettük szalvétánkat decoupage ragasztólakk használatával ragasszuk fel a mintát. A kincses ládikát kenjük be a kívánt helyen a ragasztónkkal (ne a minta hátoldalát). A ráillesztés után óvatosan húzzuk át az ecsetet a mintán, hogy szépen rásimulhasson. A ragasztó hatására a minta tejfehér lesz, de száradás után átlátszóvá válik.

Majd a ragasztás után fessük be a dobozt tetszőleges színre. Mi most a kéket választottunk, mégis csak a tenger színe illik a kalózos témához.

Tipp: ugyanezzel a technikával bevirágozhatjuk natúr fa óránkat is!

Kreatív munkatársak: Gombás Andrea és Gombás Viktória

Csatlakozzon hozzánk a Vilagszep.hu Facebook oldalán! Plusz videók, információk, fontos tippek, kisfilmek és érdekességek várják az olvasókat, amelyek csak itt találhatóak meg: Vilagszep.hu Facebook oldala

 

 

 

0 Tovább

Így vágj jó képet a húsvéthoz!

Az utóbbi években a húsvéthoz kapcsolódó egyes szokások nem arattak nagy sikert a gyengébb nem körében. Egész komoly tömeget képeznek a locsolás elől menekülő, ajtót nem nyitó, otthonról elmenő, családos kirándulást választó lányok és asszonyok. Talán visszanyerheti a húsvét korábbi játékos oldalát, ha a kreatív és kézügyességet igénylő oldalát emeljük ki.

Íme, egy hangulatjavító képes példa az egyedi kézműves díszek készítésére.

1. lépés: A lefertőtlenített tojást nagyon óvatosan egy vastagabb hústűvel kiszúrjuk (kopogtatva). Miután kifújtuk – kell hozzá a jó tüdő – meleg vízzel átmossuk és hagyjuk kiszáradni.

2. lépés: Ha jól kiszáradt, már nem csöpög belőle a víz, akkor egy hurkapálcára vagy saslik pálcára felhelyezzük, mert így könnyebb lesz a festés. Fehér vagy sárga színű akril festékkel (a tojás színétől függően) egy rétegben lealapozzuk. Ha nem fed eléggé, még egyszer alapozzuk le és várjuk meg, hogy megszáradjon. Az ecset legyen szélesebb és laposabb, amit mindig vízbe beáztatva tartsunk. Tipp: legyen mellettünk mindig egy pohár víz és több ecset is.

3. lépés: Válasszunk tetszés szerint szalvétát, talán az apró virágminták mutatnak a legjobban. Vágjuk körbe a mintánkat, a szélére hagyjunk rá egy kicsit, nem kell közvetlenül körbevágni a mintát. Háromrétegű szalvéta esetén csak az utolsó réteget távolítsuk el, óvatosan dolgozzunk vele, el ne szakadjon.

4. lépés: Ha kivágtuk a kis virágunkat decoupage ragasztólakk használatával ragasszuk fel a mintát. A tojást kenjük be a kívánt helyen a ragasztónkkal (ne a minta hátoldalát). A ráillesztés után óvatosan húzzuk át az ecsetet a mintán, hogy szépen rásimulhasson.

5. lépés: A ragasztó hatására a minta tejfehér lesz, de száradás után átlátszóvá válik. Készíthetünk akasztót is rá, vékony szalagot is átfűzhetünk rajta vagy egész egyszerűen a hurkapálcán is hagyhatjuk és a virágágyást díszíthetjük vele.

Kreatív munkatársak: Gombás Viktória és Gombás Andrea

 

Csatlakozzon hozzánk a Vilagszep.hu Facebook oldalán! Plusz videók, információk, fontos tippek, kisfilmek és érdekességek várják az olvasókat, amelyek csak itt találhatóak meg: Vilagszep.hu Facebook oldala

2 Tovább

Világszép

blogavatar

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai furcsaságok. Elfeledett történetek, történelmi titkok, pletykák. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek